CV Geanne van Soelen CV Geanne van Soelen

Geanne van Soelen werd op 27 november 1994 geboren in Vlissingen. Al zolang ze zich kan herinneren is zingen haar grote passie.
Op zevenjarige leeftijd verhuisde ze naar Enkhuizen. Daar werd ze lid van Kinderkoor Sunshine onder leiding van Ria van Bijnen. Van daaruit stroomde ze door naar het jongerenkoor Reaching Hand, waar ze – met een kleine tussenstop – tot haar 21e vol enthousiasme lid is gebleven.
In 2016 is Geanne zich gaan oriënteren op het zingen van klassieke muziek. Zij begon met het volgen van klassieke zanglessen bij Nico Sevenhuysen in Amsterdam en sloot zich aan bij het VU-koor in Amsterdam (o.l.v. Annemiek van der Ven), een klassiek zangkoor voor studenten. Geënthousiasmeerd door de klassieke muziek, deed zij in 2017 auditie voor het Nationaal Vrouwen Jeugdkoor (dirigent: Wilma ten Wolde, vocal coach: Irene Verburg) en werd toegelaten.
De laatste jaren is Geanne steeds meer op zoek gegaan naar gelegenheden om zich ook als solist verder te ontwikkelen. Ze zingt graag nummers die dicht bij haar hart liggen en waar ze haar gevoel in kan leggen. In haar solorepertoire zijn belangrijke inspiratiebronnen onder andere Herman van Veen, Toon Hermans en Wende Sneijders, maar bijvoorbeeld ook The Beatles en Simon and Garfunkel.
Zij nam onder andere deel aan het middagprogramma van het Zuider Havendijk Concert te Enkhuizen in 2016 en 2017. Daarnaast leerde zij de pianist Dick Grasman kennen, waarmee zij onder andere optrad bij de Kersttheatertour 2017 te Enkhuizen en verscheidene gelegenheden in de Zuiderkerk te Enkhuizen, waaronder de Top 2000-dienst, de muzikale middagen ‘’Van Psalm tot Pop’’ en de Kruispuntvieringen (themadiensten).
Sinds een half jaar vormt zij tevens een duo met zanger en gitarist Hans Malagride, waarmee zij tot op heden optrad bij onder andere de 4-mei scholenherdenking en Bevrijdingsdag te Enkhuizen, Café De Dubliner te Enkhuizen en de muzikale wandeling ‘’Vrije Geluiden’’ te Wognum.

.
Geanne is studente Culturele en Maatschappelijke Vorming aan de Hogeschool van Amsterdam. Hier leert zij om kunst en cultuur in te zetten als middel om mensen met elkaar te verbinden en zichzelf te ontwikkelen. De komende jaren wil Geanne zich volop blijven ontwikkelen als zangeres in ensembles en als solist en het is haar droom om muziek in de toekomst in te gaan zetten in maatschappelijke projecten.
 

terug